Gepubliceerd op

Hoe kan je 10 kilo afvallen in 2 weken?

10 kilo afvallen in 2 weken10 kilo afvallen in 2 weken. Als dat is waar je naar op zoek bent dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen.

Als je last hebt van overgewicht en daar op korte termijn van af wilt komen dan is het belangrijk dat je je toelegt op een bewezen methode.

Wat je wel en niet moet doen ga ik je hieronder in eenvoudig te volgen stappen uitleggen.

Hoe kan je 10 kilo afvallen in 2 weken?

Om 10 kilo af te vallen in 2 weken is het belangrijk dat je je aan een streng crashdieet houd. Je zult dan extreem weinig calorieën binnen krijgen en je erg slap en futloos voelen.

Drink dan minimaal 2 liter water per dag, elke dag en zorg dat je niet meer als 1000 kalorieen per dag binnen krijgt.

Eet zo weinig mogelijk calorieën. Snelle koolhydraten moet je laten staan en vervangen voor trage koolhydraten. Verder eet je veel eiwitten aangevuld met gezonde vetten.

Houd dit 2 weken vol en grote kans dat je dan 10 kilo kwijt bent. Is het niet gelukt dan ben je in ieder geval meer vet kwijt als wanneer je nergens rekening mee houd en ongezond eet.

Is 10 kilo in 2 weken afvallen gezond en verantwoord?

Bovenstaand moet je met een korreltje zout nemen!

Ik zou je nooit aan willen raden om in zo’n korte periode zoveel gewicht te verliezen, het is niet haalbaar en als het dat wel zou zijn dan is het uitermate ongezond.

Niet doen dus!

Maar dat wil niet zeggen dat je al je plannen om af te vallen maar uit het raam moet gooien, het tegenovergestelde juist.

Maar als je op een gezonde en verantwoorde manier af wilt vallen dan raad ik je onderstaand stappenplan aan.

Verantwoord afvallen doe je op deze manier

Op het moment van schrijven is het eind november en zitten we nog een maand van de kerstdagen af.

Er is dus nog voldoende tijd over om slank aan de kerstdagen te beginnen en die leuke jurk aan te trekken die nu net iets te strak zit.

Maar dan moet je wel NU in actie komen en onderstaand stappenplan volgen.

Zet een reëel plan op

Alles valt of staat met goede voorbereiding en daar hoort een reëel beeld bij van wat er mogelijk is. 10 kilo afvallen in 2 weken is dat bijvoorbeeld niet.

Als je op een gezonde en verantwoorde manier met je lichaam omgaat dan is het heel goed mogelijk om een halve kilo per week af te vallen en met een beetje extra moeite is zelfs een kilo per week afvallen goed haalbaar.

Meer zou ik er niet van verwachten.

Afvallen is dan ook geen sprint maar een marathon.

Het begint met je mindset

Kleine aanpassingen voor langere tijd toepassen is veel eenvoudiger vol te houden dan rigoreuze veranderingen die je hooguit een paar weken vol kunt houden.

Je moet je indset echt veranderen als je blijvend resultaat wilt zien.

Ieder pondje gaat door het mondje, daar heb je vast wel eens van gehoord maar het is echt zo. Behalve weten wat je wel en niet mag eten is het aanmeten van de juiste mindset ook erg belangrijk.

Houd je doel voor ogen en geef niet toe aan de paar zwakke momenten op een dag, ze zullen ongetwijfeld komen, maar het merendeel van de dag zal het je goed vergaan.

Stop met frisdranken en vruchtensappen

Laten we beginnen met het aanpassen van je drink gewoontes voordat we aan de eet gewoontes gaan beginnen.

Fisdranken zitten bomvol met suikers en andere rommel die erom bekend staan om je vetverbranding ernstig te verstoren.

drink geen vruchtensappen meer

Stop daar dus direct mee.

Ook vruchtensappen zou ik links laten liggen als ik jou was. ALs je echt niet zonder kan is het het beste om vers geperst sap te maken en drinken.

De vruchtensappen uit pakken in de winkel smaken nergens naar als je zelfgeperst sap gewend bent om nog maar te zwijgen van alle trope die erin zit zoals toegevoegde suikers, conserverings middelen en geur, kleur en smaakstoffen.

Stop ook met alcohol drinken

Ook alcohol kan je het beste helemaal laten staan als je vet wilt verbranden.

Alcohol wordt in je lichaam namelijk omgezet in suiker en dus als vet reserve opgeslagen. Kan je echt niet zonder dan kan een beetje rode wijn niet zoveel kwaad, al was het maar voor de anti oxidanten die in rode wijn zitten.

Maar ook rode wijn kan je beter laten staan.

Witte wijn, rose, mix drankjes en alle soorten bier zijn zowaar nog slechter voor je als je af wilt vallen, niet doen dus!

Drink water, thee of koffie

Wat je het beste wel kunt drinken is water al dan niet de koolzuur houdende variant. Kraanwater is overigens niks mis mee.

Ik drink 2 liter kraanwater per dag en na een paar dagen wordt het een soort van ritueel om overal je waterflesje mee naar toe te nemen.

Vind je pur water niet lekker dan kan je dat eenvoudig op smaak brengen door er wat citroen of limoensap aan toe te voegen.

Ook verse munt blaadjes geven een heerlijke smaak aan het water.

Thee en koffie mag je ook zovaak en zoveel drinken als je wilt maar dan wel alleen de zwarte koffie en geen suiker of melk toevoegen.

Drink je liever thee dan is de groene thee variant de beste die je kunt drinken. Ook hier voeg je natuurlijk geen melk of suiker aan toe.

Zoetjes of Stevia zou ik ook niet doen, alhoewel Stevia dan nog wel de minst slechte vorm is als je toch niet zonder een zoetere smaak kunt.

Smoothies zijn aan te raden

Daarnaast kan je ook smoothies drinken en dan met name groene smoothies zijn perfect om af te vallen. Daar bij komt dat groene smoothies boordevol gezonde voedings stoffen zitten.

groene smoothie met aardbeien

Boerenkool en bladspinazie zijn bijvoorbeeld gezonde groene bladgroente die boordevol vezels zitten, hierdoor krijg je snel een verzadigd gevoel en houd je die vervelende zin om te snacken tussen de grote maaltijden door onder controle.

Stop met snelle koolhydraten eten

Om af te vallen zweer ik niet zozeer bij het calorieën tellen als wel bij het koolhydraatarme dieet. Als je heel veel sport dan heb je koolhydraten nodig en mag je er wat meer van eten maar dan wel de trage variant.

Snele koolhydraten zijn nooit goed voor je, voor niemand.

Snelle koolhydraten hebben nagenoeg geen voedingswaarde en worden snel verteerd wat niet de bedoeling is.

Snelle koolhydraten zitten in chips, snoep, koekjes, pasta, wit brood.

Eet meer trage koolhydraten

Een beter idee is het om trage koolhydraten te eten. Die zitten bijvoorbeeld in groente en fruit.

In tegenstelling tot snelle koolhydraten heeft je spijsvertering veel moeite om trage koolhydraten te verwerken.

Dit kost dus meer energie waardoor je meer calorieën verbrand.

Houd het wel in de hand, want ook een overschot aan trage koolhydraten wordt in je lichaam opgeslagen als vet reserve.

Deze reserves spreken we, zonder heel veel te bewegen, nooit meer aan waardoor we ze niet nodig hebben en verbruiken met als resultaat dat deze opgeslagen energie reserves als vet opgeslagen zitten.

Eet meer eiwitten

Slimmer is het om meer eiwitten te eten. Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, zijn moeilijk te verbranden net als de trage koolhydraten.

Eiwitten geven je een verzadigd gevoel en zijn de bouwstenen van je lichaam. Bij een verantwoord koolhydraatarm dieet eet je veel eiwitten.

Eiwitten zijn overigens ook goed voor je spieren, ze bevorderen het herstel van je spieren na een workout. Tijdens een workout worden je spieren zwaar belast waardoor er minuscule scheurtjes in het weefsel ontstaan.

Dit klinkt erger als het is en is niets anders als spierpijn.

Door voldoende eiwitten te eten repareer je dat weefsel en groeien je spieren.

Grotere spieren zorgen voor een betere vetverbranding, wil je snel afvallen dan is het van cruciaal belang om HITT trainingen te doen, eiwitrijke voeding te eten en voldoende te slapen maar daarover straks meer.

Bij een crash dieet verbrand je niet alleen vet maar ook veel spiermassa en dat is het laatste wat je wilt als je op een verantwoorde manier af wilt vallen.

Door veel eiwitten te eten ga je dat tegen.

1,5 a 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht is voldoende om geen spiermassa te verbranden.

Eiwitten zitten in vlees, vis en eieren, als aanvulling kan je denken aan whey eiwitshakes.

Eet voldoende gezonde vetten

Het klinkt misschien een beetje raar om meer vetten te eten om meer vet te verbranden.

Als dat bij jou zo is dan komt dat omdat je gevoed bent met de verkeerde informatie. Dit is overigens niet express gegaan, je ouders bijvoorbeeld zijn opgegroeid met het idee dat je van vet eten dik wordt.

En alhoewel dat gedeeltelijk ook zo is, is het echt niet zo dat alle vetten ongezond zijn en zorgen voor een grotere buikomvang.

Vetten kan je onder verdelen in verzadigde, onverzadigde en transvetten.

Onverzadigde vetten zijn de bekende omega 3, 6 en 9 vetzuren.

Ze zitten onder andere in Avocado’s, noten, zaden en vette vis maar ook in margarine.

Het is belangrijk om een juiste verhouding in deze vetzuren te hebben n dat is waar het veelal verkeerd gaat.

Je krijgt waarschijnlijk veel te veel omega 6 binnen en te weinig omega 3.

Wat ik je mee wil geven zonder teveel in de theorie te duiken is om margarine te vervangen voor roomboter en minimaal 2 keer per week vette vis zoals zalm, haring of makreel te eten.

Verzadigde vetten staan erom bekend dat ze slecht voor je gezondheid zouden zijn maar daar ben ik het niet mee eens.

Verzadigde vetten zitten in vet vlees, roomboter, palmolie en cocosolie.

Transvetten zijn de ongezondste vorm van vetten, wil je afvallen dan moet je hier echt vanaf blijven.

Transvetten zitten in chips, koekjes, gebak en snacks maar vergeet ook de bij afkoelen hard wordende fituur en braadvetten niet.

Vergeet de beweging ook niet

In grote lijnen hebben we nu het voedings aspect dat belangrijk is om af te vallen behandeld en in tegenstelling tot wat er vaak beweerd wordt is voeding 80% van het afvallen en sporten of bewegen 20%.

Maar die 20% kan het proces wel versnellen en ervoor zorgen dat je langer en meer vet verbrand.

Daarom nog even als aanvulling op bovenstaande ook wat bewegings en sport richtlijnen als je snel slanker wilt worden.

Begin met HITT (High Intensity Interval Training)

Er is niks mis met fietsen, wandelen en hardlopen en ze helpen zeker als je af wilt vallen. Ik vind het vooral heerlijke sporten om een frisse neus te halen en om mijn uithoudingsvermogen en dus mijn conditie te verbeteren.

Maar als je af wilt vallen zijn er snellere en effectievere sporten en manieren van bewegen om je streefgewicht te behalen.

planken

Een HITT training vind ik dan het beste, niet alleen omdat je hiermee spiermassa opbouwt maar ook omdat het korte sessies zijn die je in de sportschool maar zeker ook heel goed thuis kunt doen.

Het leuke is dat ze weinig tijd per trainings sessie kosten en je voor een hoop oefeningen ook geen geld hoeft uit te geven aan gewichten en je eiegen lichaamsgewicht voldoende is om een effectieve workout te hebben.

Denk hierbij aan squatten, planken en burpees maar ook boxjumps en opdrukken zijn perfecte spier verstrekende oefeningen die je helpen aan een beter metabolisme (een snellere vetverbranding).

TIP: Het Droog Trainen Protocol voor Vrouwen

Zorg voor meer beweging in je dagelijkse schema

Of je nou HITT trainingen, Crossfit of cardio doet alle kleine beetjes helpen.

Neem wat vaker de trap als de lift.

zet de auto water verder weg van de winkels en loop een stukje verder.

Laat de auto eens wat vaker staan en ga te voet of fietsend op pad.

Ook huishoudelijke klusjes (zoals stofzuigen) zorgen voor meer beweging en verbranden meer calorieën als stilzitten.

En iedere calorie die je extra verbrand is er weer 1 extra die je niet mee hoeft te slepen.

Een kilo lichaamsvet staat ongeveer gelijk aan 7700 kcal, vandaar dat het belangrijk is om naast op je drinken en voeding te letten ook voor meer beweging te zorgen.

Zorg voor 8 uur slaap per nacht

Ook al heb je nog zo’n druk leven en denk je minder slaap nodig te hebben, zorg voor voldoende slaap en dan denk ik al sneel aan 7 a 8 uur per nacht.

8 uur vind ik een mooi uitgangspunt.

Niet alleen eiwitten zorgen voor spiermassa herstel maar tijdens rusten/slapen herstel je ook en het is bewezen dat een uitgerust mens minder kans heeft op blessures en meer energie heeft.

Meer energie hebben betekend dat je sneller geneigd bent de auto te laten staan en de fiets te pakken of te lopen en zoals we net gezien hebben is een aanpassing naar een actievere lifestyle belangrijk om zoveel mogelijk calorieën te verbranden.

Gezond afvallen met de AfslankRecepten Bijbel

afslank receptenbijbel

 

Pas je alle bovenstaande tips toe dan zal je zien dat afvallen helemaal niet zo ingewikkeld is als dat je dacht.

Het is vooral een kwestie van bewegen in combinatie met gezond eten!

Wil je nog meer tips, adviezen aangevuld met gezonde koolhydraatarme en eiwitrijke recepten dan kan ik je de afslankrecepten bijbel van Oscar Helm aanraden.

In zijn boek verteld Oscar je alles wat je moet weten om op een verantwoorde manier af te vallen en slank te blijven zonder gevaar van het jojo effect.

Neem zelf maar eens een kijkje op zijn website >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *