Gepubliceerd op

Fitter worden zonder sportschool? Zo bereik je dat!

hardlopen om fit te worden

Hoe kan je fitter worden zonder sportschool is een vraag die ik nu toch wel met enige regelmaat in mijn emails voorbij zie komen.

Nou kan ik natuurlijk iedere keer dat een email ontvang met deze vraag, deze vraag steeds weer opnieuw gaan beantwoorden. En daar heb ik helemaal geen problemen mee.

Maar het leek me wel leuk en waardevol voor de mensen die via Google hier zelf ook naar op zoek zijn om er gewoon een artikel over te schrijven.

fit worden zonder sportschool

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen dan is de kans erg groot dat jij ook op zoek bent naar een antwoord op deze vraag.

Je bent dan op de juiste pagina terecht gekomen want ik ga je precies vertellen hoe jij zonder gebruik te maken van een sportschool ook fit kunt worden.

Waarom wil jij fitter worden zonder sportschool?

Er zijn 1001 redenen te bedenken waarom iemand zonder gebruik te maken van een sportschool fitter wil worden.

Op het moment van schrijven zitten we nog midden in de Corona crisis en als er niet snel iets gaat veranderen dan zullen de sportscholen in Nederland zeker nog tot 1 september dicht blijven.

Of dat terecht is laat ik aan jou over, daar gaat dit artikel niet over.

Dat de sportscholen dicht zijn op dit moment is wel een reden waarom mensen die vaak in de gym te vinden zijn op zoek gaan naar alternatieven voor het trainen in een sportschool.

Maar ook al zijn de fitness centra wel open dan nog kan het zijn dat je liever buiten de sportschool om op eigen houtje fit wilt worden.

En daar is niks mis mee er zijn legio mensen die (super)fit zijn en dat bereikt hebben en bijhouden zonder één voet in een sportschool te zetten.

Soms kan het zijn dat je er de tijd niet voor vrij kunt maken.

Het kan ook zijn dat er in de buurt geen sportschool is te vinden.

Of je vind het maandelijkse abonnement simpelweg te duur, en daar is ook niks mis mee.

Wat je reden ook is, het zal ongetwijfeld een hele goede reden zijn en gelukkig zijn er legio mogelijkheden om slank, gespierd en fit te worden zonder daarvoor in een sportschool te moeten komen.

Zo kan je fitter worden zonder sportschool?

Vind je dat je conditie wel wat aandacht kan gebruiken maar weet je niet hoe je dat het beste aan kunt pakken nu de sportscholen verplicht gesloten zijn?

Er zijn legio mensen die fit worden of blijven zonder een voet in een sportschool te zetten maar als jij één van de mensen bent die 1 of meerdere keren per week een sportschool bezocht voordat ze verplicht gesloten werden dan vraag je je misschien wel af hoe het nu verder moet.

En eigenlijk is dat helemaal niet zo ingewikkeld. Ik ga je een paar eenvoudige tips geven die je eenvoudige helpen aan een betere conditie.

Als jij bijvoorbeeld geen idee hebt hoe je thuis of buiten cardio oefeningen kunt doen die je fitheid verbeteren dan zijn onderstaande sporten perfect om je conditie een schop onder de kont te geven.

Hardlopen

Hardlopen is een hele laagdrempelige sport, je hoeft er bijna geen geld aan uit te geven.

Een paar goede loopschoenen is het enige wat je echt nodig hebt als je op een verantwoorde manier wilt gaan hardlopen zonder een extreem hoog risico op blessures te lopen.

Een ademend en zweet afvoeren shirt of een hardloop (korte) broek zijn ook leuk om te hebben maar niet zo essentieel als een goed paar hardloop schoenen.

Met hardlopen verhoog je je hartslag al met weinig extra inspanning. Begin wel met een goed schema en bouw het langzaam op.

Zo beperk je het risico op veel spierpijn en houd je het langer vol.

Begin met korte interval trainingen en bouw het langzaam op naar steeds vaker en langer hardlopen tussen de interval wandel periodes door.

Wandelen

Vind je hardlopen net een brug te ver maar wil je wel je conditie verbeteren, ga dan eens wandelen. Dat kan je op een heel rustig tempo starten en opbouwen door sneller of langer te gaan wandelen.

Wil je wat meer uitdaging ga dan wandelen met extra gewichten of op een zachte ondergrond zoals gras of beter nog ga eens wandelen in een bos.

Nou is Nederland aardig vlak maar er is altijd wel een gebied te vinden waar je hoogte verschil hebt, denk aan een brug of een heuvel.

Hierdoor verhoog je je hartslag nog meer en wordt je conditie nog beter.

Snel wandelen is ook een optie of een stevige wandelpas door de duinen of over het strand. De mogelijkheden zijn echt onbegrensd.

Zwemmen

Vind je hardlopen een te grote aanslag op je gewrichten en vind je wandelen te saai? Dan is zwemmen een goede optie als je fitter wilt worden.

Met zwemmen kan je het zo gek maken als je zelf wilt.

zwemmen

Er is qua zwemslagen variatie genoeg en je kunt ook de snelheid afwisselen door bijvoorbeeld interval te doen.

Met zwemmen gebruik je al je spiergroepen en in het water heb je geen zware dreunen op je gewrichten wat het een perfecte manier maakt om zonder teveel belasting je conditie te verbeteren.

Fietsen

In ons mooie landschap is fietsen natuurlijk ook een perfecte manier om lekker aan je uithoudingsvermogen te werken.

Je legt op de fiets grotere afstanden af als dat je tijdens het hardlopen doet waardoor je meer afwisseling in het landschap tegen komt tijdens je workout.

Touwspringen

Er is een reden dat boxers veel touwtje springen, het is goed voor je coordinatie en je krijgt er een ijzersterke conditie van.

Je kunt het overal doen en je hebt er weinig ruimte en tijd voor nodig. Veelal kan je het zelfs in de tuin doen of misschien wel binnen in huis.

Hometrainer

Heb je een hometrainer? Dan kan je lekker eenvoudig gewoon binnenshuis (of in de tuin) lekker een stuk op je hometrainer fiesten.

Veelal zitten er moeilijkheids graden in of kan je uit verschillende versnellingen kiezen. Het is op een hometrainer net als met fiesten in bijvoorbeeld de polder eenvoudig om snel je conditie te verbeteren.

Zoals je ziet zijn er legio mogelijkheden om zonder sportschool toch fit te worden en te blijven. Het vraag misschien een beetje aanpassing maar het is dan ook echt erg leuk om, nu het mooier weer wordt, lekker in de frisse buitenlucht te sporten.

Categorieën:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *