Gepubliceerd op

Hoe kan je snel afvallen in een week?

afvallen met gezonde voeding

Hoe kan je snel afvallen in een week is een vraag die regelmatig terug komt. Als jij een antwoord op deze vraag wilt hebben dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen.

Ik ga je vandaag precies uitleggen wat je moet doen om snel af te vallen binnen een week.

Door onderstaande tips toe te passen zal je merken dat je snel afvalt. Houd er overigens wel rekening mee dat afvallen niets iets is van crash diƫten maar dat je er een lange adem voor nodig hebt.

Afhankelijk van je doel zal je er op een verantwoorde manier mee om moeten gaan om op een verstandige manier af te vallen.

Je hebt er niets aan als je binnen 2 weken 5 kilo afvalt en het er daarna dubbel en dwars weer aan krijgt.

Hoeveel kan je afvallen in een week?

hoe kan je snel afvallen in een week

Voor we aan de tips gaan beginnen die je helpen om sneller af te vallen wil ik eerst even iets anders met je bespreken.

Als je op deze pagina terecht bent gekomen dan is de kans aanwezig dat je in een week zoveel mogelijk af wilt vallen.

En alhoewel daar niets op tegen is wil ik je wel graag informeren over het feit dat te snel afvallen geen zin heeft.

Wil je bijvoorbeeld meer afvallen als een kilo per week dan is dat mijn inziens eigenlijk al teveel van het goede.

Als je op een duurzame manier, een manier waar je je lekker bij voelt zonder futloos en duizelig door de dag heen te moeten komen, af wilt vallen dan is het verstandig om geen extreme doelen te gaan stellen.

Ik heb het zo vaak zien gebeuren dat mensen op zoek zijn naar instant gratification. Dit komt neer op te snel, te grote resultaten willen behalen.

Lukt dit niet dan ben je snel teleur gesteld en ga je weer wat anders verzinnen.

Kan je meer als 1 kilo per week afvallen? Ja, dat kan maar slim is het niet en die kilo komt er binnen de kortste keren weer aan.

Niet echt iets waar je jezelf een week voor wilt pijnigen.

Ik ben een voorstander van jezelf helemaal niet pijnigen maar je levens stijl aan te passen.

Dit is geen sexy vooruitzicht en duurt menigeen veel te lang maar het is wel de enige manier om op de lange termijn resultaat te behouden.

Drink voldoende water

Om goed af te kunnen vallen is het belangrijk om voldoende water te drinken. Water zorgt voor een goede afvoer van de afvalstoffen.

Verder is water calorie arm en kan je er zoveel van drinken als je zelf wilt. Probeer wel minimaal 2 liter water per dag te drinken voor het beste resultaat.

water drinken

Water zorgt voor een verzadigd gevoel waardoor je langer een voldaan gevoel houd en minder zin hebt om tussen de maaltijden door te gaan snacken.

Vind je puur water te saai en staat het je tegen zorg dan voor een lekker smaakje. In een kan met water kan je bijvoorbeeld munt blaadjes doen of schijfjes citroen voor een lekkere frisse smaak.

Het is aan te raden om niet per glas maar per fles te drinken. Met een fles van 0,5 liter weet je bijvoorbeeld heel eenvoudig dat je 4 flesjes leeg moet drinken om aan de 2 liter te komen.

Eet koolhydraatarm

Qua voeding is het belangrijk om koolhydraatarm te eten. Het vergt in het begin wat aanpassing en kan wat lichte klachten opleveren (afhankelijk van hoe extreem je je koolhydraat inname gaat afbouwen).

Koolhydraten zijn de grote boosdoeners als het aankomt op de opbouw van lichaamsvet. Het vet zit veelal op je buik, benen en billen en is moeilijk vanaf te komen.

Het is dan ook belangrijk om minder koolhydraten te eten waardoor je minder vet uit je voeding opslaat.

De koolhydraten die je binnen zou moeten krijgen zijn trage koolhydraten, deze worden namelijk minder snel in je bloed opgenomen en zorgen voor een minder hoge piek in je bloeduikerspiegel.

De pieken worden opgevangen en afgevlakt doordat je alvleesklier insuline afgeeft om deze glucose pieken op te kunnen vangen.

Snelle koolhydraten wil je helemaal niet meer eten, die zorgen voor de snelste opname in je bloed en worden veelvuldig als vet opgeslagen.

Hoe minder je beweegt, hoe minder koolhydraten je nodig hebt.

Koolhydraten leveren namelijk ook energie aan je lichaam maar de overtollige energie wordt dus als nood rantsoen opgeslagen als vetreserves.

Maar met onze levens stijl bewegen we minder en minder waardoor we die reserves nooit meer aanspreken en die reserve voorraad helaas alleen maar groter en groter wordt.

Snelle koolhydraten zitten in tarwe producten, snoep, koekjes, snacks en overige producten in de supermarkt zoals pasta gerechten en aardappelen.

Trage koolhydraten zitten veel in fruit en groente waardoor ze de perfecte vervanger zijn voor producten met veel snelle koolhydraten.

Eet meer eiwitten

hoeveel eiwitten per dag

De koolhydraten die je minder gaat nemen kan je heel goed vervangen door eiwitten. Eiwitten zij de bouwstoffen van je lichaam en moeilijker te verteren als koolhydraten.

Hierdoor kost het je lichaam meer energie om eiwitten te verteren en deze energie wordt uit je vetreserves gehaald.

 

Verder zijn eiwitten nodig om je spiermassa op peil te houden.

Als je te extreem af gaat vallen in een korte tijd dan verbrand je helaas niet alleen vet maar zeker ook spiermassa.

En dat is iets wat je niet wilt.

Hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie er nodig is voor deze spieren. Het laatste wat je wilt als je (veel) af wilt vallen is spiermassa verbranden.

Het zou ideaal zijn als je geen spiermassa verbrand maar het juist opbouwt, en dat doe je onder andere door voldoende eiwitten te eten.

Eiwtten zitten onder andere in vlees, vis en zuivel producten.

Eet meer vezels

In combinatie met de eiwitten is het ook verstandig om meer vezels te eten.

Vezels zijn net als eiwitten moeilijker te verteren en zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Hierdoor zit je langer vol en heb je minder trek in snoep en andere zoete tussendoortjes zoals koekjes.

Vezels zitten veel in fruit en groente net zoals dat met eiwitten het geval is.

Eet maar eens een pakje sultana’s leeg, wedden dat je daarna nog trek hebt? In een appel zitten net zoveel koolhydraten en meer vezels.

Wedden dat je na het eten van een appel met schil wel verzadigd bent en geen 2e appel op kan.

Ga fitnessen voor een sneller resultaat

Natuurlijk is afvallen grotendeels te herleiden naar je voedings patroon maar vergeet vooral het effect van krachttraining of fitness niet.

Deze sporten zorgen voor een beter uithoudingsvermogen en leveren je meer spiermassa op.

Daarnaast zijn deze sporten in de vorm van HIIT trainingen (High Intensity Interval Training) zeer effectief en zorg je in een training van een klein half uurtje al voor een niet te onderschatten resultaat.

Er is niets mis met hardlopen om af te vallen maar kracht training is veel effectiever doordat je lang nadat je bent gestopt met je training nog steeds vet verbrand wat helaas met pure duursporten zoals hardlopen niet het geval is.

Nog sneller afvallen in een week?

afslank receptenbijbel review

Ik heb je nu een aantal tips gegeven waardoor je snel af kunt vallen.

Wil je nog meer tips zodat je nog meer vet kunt verbranden in combinatie met heerlijke en snel te bereiden koolhydratarme recepten?

Dan kan ik je de afslank receptenbijbel van Oscar Helm aanraden.

In de afslank receptenbijbel vind je meer dan 100 koolhydraatarme recepten en een hoop tips die je helpen om snel veel af te vallen.

Neem zelf maar eens een kijkje op de website van Oscar waar hij je alles uitlegt over afvallen en vertelt hoe zijn boek is opgebouwd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *