Gepubliceerd op

Is 10 kilo afvallen moeilijk?

lichaamsvet kwijtraken

Is 10 kilo afvallen moeilijk is een vraag die veel voorkomt, als jij een antwoord op deze vraag wilt hebben of hiernaar op zoek bent dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen.

Ik ga je vertellen hoe zwaar het is om 10 kilo af te vallen, hoe je dit doel kunt bereiken en wat je daarvoor moet doen en vooral laten.

Is 10 kilo afvallen moeilijk?

Laten we er maar geen doekjes om winden en het mooier maken als het is.

Als je af wilt vallen en niet weet hoe je dit het beste kunt doen dan is het inderdaad moeilijk. Het maakt dan ook niet uit hoeveel je kwijt wilt raken, hoe meer je kwijt wilt, hoe langer het duurt voor je jouw doel hebt bereikt.

Het goede nieuws is dat het heel goed mogelijk is om af te vallen en of dat nou 2, 5 of 10 kilo is maakt dan niet veel verschil.

Als je af wilt vallen en dit al een paar keer hebt geprobeerd zal het je vast opgevallen zijn dat je er vaak met veel hoop, energie en goede moed aan begonnen bent maar dat die gevoelens al snel verdwijnen als je niet snel resultaat ziet.

Met de juiste tips en adviezen zal je er snel achter komen dat het op zich niet zo heel moeilijk is om 10 kilo af te vallen maar dat het vooral gaat om de aanpassing in je leefstijl qua voeding en beweging die bepalen hoelang je het vol kunt houden.

Vergeet dus strenge diëten en pas kleine, goed vol te houden aanpassingen in je lifestyle aan. Zo raak je die overtollige extra kilootjes makkelijker kwijt en blijven ze ook weg.

Hoe je dat precies doet ga ik je nu vertellen.

Hoe kan je 10 kilo afvallen?

Je weet ondertussen al dat het gaat om kleine aanpassingen die je over een lange periode vol moet houden.

Het meest ideale zou het zijn als je deze aanpassingen vol kunt houden en vervangt voor slechte gewoontes zodat je lichaam langzaam in een vet verbrandings in plaats van vet opslag machine veranderd.

Eet minder snelle koolhydraten

Door het eten van minder snelle koolhydraten zal je minder snel na een maaltijd weer trek krijgen waardoor je langer vol zit.

Hierdoor is het eenvoudiger om langer een verzadigd gevoel te houden.

Snelle koolhydraten vind je vooral in wit brood, witte pasta en witte rijst. Deze producten zal je dus moeten verwijderen uit je voedingspatroon.

Kies daarvoor in de plaats voor de volkoren versie als je het idee hebt dat je echt niet zonder deze producten kunt.

Het beste is het natuurlijk, al is het alleen maar in het begin om snel resultaat te zien, dat je deze producten niet meer eet.

Eet meer eiwitten

koolhydraatarm toetje met griekse yoghurt

Als je het idee hebt dat je zonder de hierboven genoemde producten niet vol zit en veel honger houd dan kan je het beste kiezen voor eiwit rijke vervangers of aanvullingen op je voedingspatroon.

Eiwitten zijn voor je lichaam moeilijker af te breken waardoor je lichaam meer energie nodig heeft om ze te verbranden.

Verder zit je snel vol van eiwitten wat afvallen een stuk makkelijker maakt.

Eiwitten zitten in veel producten zoals vlees, vis en zuivel.

Let vooral bij vis en vlees er wel op dat je vooral kiest voor onbewerkte versies, alles wat je eet dat eerst bewerkt is verstoort het vermogen van je lichaam om vet te verbranden.

Drink geen frisdranken

Hoe lekker het ook mag zijn om cola, sinas of energydranken te drinken, ze zitten bomvol suikers, koolhydraten en calorieën.

En alhoewel calorieën tellen niet de meest effectieve manier van afvallen is kan het geen kwaad om de inname van calorieën te bepreken.

Al die suikers worden in  je lichaam opgeslagen wat resulteert in meer in plaats van minder lichaamsvet.

Om af te vallen zal je minder suikers in moeten nemen in plaats van meer. Op deze manier val je het eenvoudigste en snelste af.

Als vervanging voor frisdranken kan je kiezen voor puur water, leidingwater, mineraalwater met of zonder koolzuur is een prima dorstlesser en zorgt snel voor een verzadigd gevoel.

Thee en koffie, mits zonder toevoegingen zoals melk of suiker, mag je ook zoveel drinken als je wilt.

Zorg voor extra beweging

hardlopen

Naast een gezonder voedingspatroon, wat het meeste resultaat oplevert, kan je ook zorgen voor extra beweging in je dagelijkse schema.

Alhoewel het aanpassen van je voedingspatroon het meeste, beste en snelste resultaat oplevert moet je beweging niet onderschatten.

Houd je niet van sporten en ben je niet van plan om hier verandering in te brengen dan kan je al een flink verschil maken door kleine aanpassingen door te voeren.

Zo kan je bijvoorbeeld ook afvallen door meer te lopen of wandelen, wat vaker de fiets te pakken in plaats van de auto.

Neem eens wat vaker de trap in plaats van een lift.

Verstuur geen email naar die collega verderop in de gang maar loop even bij hem/haar langs.

Ga wat vaker zelf koffie/thee halen (voor jezelf of de hele afdeling)

Zo zie je dat ook als je niet van fitness of hardlopen houd dat er voldoende mogelijkheden zijn om wat extra calorieën te verbranden.

Hoelang duurt afvallen?

We willen allemaal zoveel mogelijk resultaat door er zo min mogelijk voor te doen en als het kan graag ook nog zo snel mogelijk.

Met afvallen is dat niet anders.

Er is helaas geen eenvoudig antwoord op de vraag hoelang afvallen duurt. Door je lifestyle aan te passen ben je er ook niet zo mee bezig omdat je van de aanpassingen die je doorvoert een gewoonte maakt die het nieuwe normaal voor je worden.

Wel is het zo dat als je 5 kilo af wilt vallen dat je hier minder tijd voor nodig hebt als wanneer je 10 kilo af wilt vallen.

Verder houd de ene persoon  het langer en vooral beter vol en heeft veel minder zwakke momenten of cheatdays als een ander persoon.

Hierdoor zal je eerder en vooral sneller resultaat zien.

Houd je je aan je schema qua voeding en beweging en wil het maar niet lukken om af te vallen dan zou je een voedingsdagboek bij kunnen gaan houden.

Veelal denk je dat je goed bezig bent, maar door consequent alles wat je eet en drinkt op een dag bij te houden net als je dagelijkse beweging, dan zul je snel zien waar je denkt dat je goed bezig bent maar toch meer snoept als dat je in eerste instantie zou denken.

Afvallen met de Afslank receptenbijbel

afslank receptenbijbel review

Ik heb je nu een aantal tips en adviezen gegeven om snel en eenvoudig af te vallen.

Wil je weten hoe ik aan deze tips kom, hoe je aan meer tips komt en waar je heerlijke recepten vind om gezond en lekker te eten terwijl je afvalt dan raad ik je aan om ook eens een kijkje te nemen op de website van de afslank receptenbijbel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *