Gepubliceerd op

Zelf koolhydraatarme crackers maken, zo doe je dat!

koolhydraatarme crackers

Zelf koolhydraatarme crackers maken is leuk om te doen.

Het kost je weinig tijd en je hebt in een handomdraai een lekker verantwoord tussendoortje tot je beschikking.

Als je ze eenmaal een keer zelf hebt gemaakt zal je zien hoe eenvoudig het is.

Je kan ieder moment van de dag eten maar mijn voorkeur is toch wel om ze als gezonde snack tussen ander maaltijden door te eten.

Bijvoorbeeld halverwege de middag bij een lekker kopje groene thee.

Waarom zou je koolhydraatarme crackers maken?

Als je minder koolhydraten wilt eten dan is het slim om op zoek te gaan naar koolhydraatarme recepten.

Gelukkig zijn er meer dan genoeg recepten te vinden, verdeeld over alle denkbare gerechten zoals ontbijt, lunch, diner, nagerechten en zelfs van tussendoortjes is er een gezond alternatief te vinden.

Het is ook allang niet meer zo dat alleen mensen die af willen vallen op zoek gaan naar recepten waar minder koolhydraten in zitten.

Minder koolhydraten eten is simpelweg een gezonder alternatief voor de bewerkte koolhydraatrijke voeding waar we onszelf ongemerkt mee volstoppen.

En natuurlijk heb je koolhydraten nodig als energiebron als je veel sport, maar beweeg je eenvoudig weg wat minder als je eigenlijk zou moeten doen dan kan je dit eenvoudig opvangen door minder koolhydraten te eten.

Dat het eigenlijk beter is om meer te bewegen dat weten we allemaal wel en daar gaan we het nou ook niet over hebben.

Nee, we gaan nu alleen samen een paar heerlijke koolhydraatarme crackers maken die prima passen in een verantwoorde lifestyle.

koolhydraatarme crackers Ingredienten

  • 100 gram amandelmeel
  • 1 snufje zout
  • 40 gram lijnzaad
  • 1 ei
  • 50 gram roomboter

koolhydraatarme crackers maken

koolhydraatarme crackers Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (heb je een hete lucht oven dan is 160 graden voldoende)
  2. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot een deeg bal
  3. Pak 2 vellen bakpapier en doe de deegbal ertussen
  4. Pak je deegroller en rol het deeg tussen de vellen bakpapier uit tot een dunne laag deeg(heb je geen deegroller? Gebruik dan een wijn of olijfolie fles)
  5. Verwijder het bovenste vel bakpapier en laat het deeg op het onderste vel liggen
  6. Snijd met een pizza snijder een ruitpatroon in het deeg (snijd de randen eventueel weg)
  7. Je zou eventueel ook kunnen kiezen om er leuke figuurtjes met vormpjes uit te drukken
  8. Leg het resultaat nu in de voor verwarmde oven op een bakplaat (of bak rooster, maar ik vind een bakplaat handiger)
  9. Bak de crackers in de oven in 10 a 15 minuten af (Let even op wanneer ze mooi goudbruin zijn, dan zijn ze klaar)
  10. Haal de crackers uit de oven en laat ze even afkoelen
  11. Snijd de crackers in de voorgesneden stukken of breek de figuurtjes eruit

Eet smakelijk!

Doe de overgebleven crackers in een afgesloten doos, blik of pot en bewaar ze op kamer temperatuur hooguit een week (Dan zijn ze nog het lekkerste).

137 Koolhydraatarme recepten in het Fitcooking Programma 2020

fitcooking lifestyle programma van Veerle Trum

Heb je de smaak te pakken en wil je meer koolhydraatarme recepten?

Dan kan ik je het Fitcooking Programma 2020 van Veerle Trum aanraden.

Veerle heeft een kookboek met 137 eiwitrijke en koolhydraatarme recepten voor je. Daarnaast is het veel meer als een kookboek alleen.

Neem maar eens een kijkje op haar website en zie de lovende recensies en bekijk de gratis video!

Klik hier voor de kortingspagina van het Fitcooking programma van Veerle >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *