Gepubliceerd op

Hoe kan je stoppen met snoepen? 11 Tips om je suikerverslaving tegen te gaan!

stoppen met snoepen doe je zo

Hoe kan je stoppen met snoepen? Wil jij een antwoord op deze vraag omdat je wel wat hulp kunt gebruiken om minder snoep te eten dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen.

Ik ga je vandaag precies vertellen welke slimme trucs je heel makkelijk zelf toe kunt passen om aan het eind van de dag minder gesnoept te hebben.

Pas de tips die ik je nu ga geven zo snel mogelijk toe, hierdoor zal je ook zo snel mogelijk resultaat zien!

Snoepen, je krijgt er geen genoeg van. Je weet dat het slecht voor je is maar zodra je een snoepje genomen hebt ben je verloren en is het bijna onmogelijk om de rest te laten liggen.

Is dit herkenbaar en wil je minderen of er totaal mee ophouden maar weet je niet hoe je dat het beste aan kunt pakken?

Lees dan snel verder!

Waarom is snoep zo verslavend?

stoppen met snoepen

Als  er een ongezonde snack is waar we vrolijk van worden en spijt krijgen als we er weer eens geen rem op konden zetten dan is dat wel het eten van snoep.

Natuurlijk weet je dat het slecht voor je is maar op de één of ander manier kunnen we de verleiding veelal niet weerstaan.

Maar hoe komt het nou dat snoep zo verslavend is?

Dit heeft er mee te maken dat snoepen een beloningssysteem is voor je hersenen (door het geluksgevoel dat suiker geeft).

En een beloning onderbreken of afbreken voelt nou eenmaal onnatuurlijk en niet op de laatste plaats is dit erg moeilijk.

Minder snoepen, waar moet je beginnen?

Ik ga er van uit dat je minder wilt gaan snoepen anders was je namelijk ook niet op deze pagina terecht gekomen. Ik ga er voor het gemak maar even van uit dat je op Google bent gaan zoeken naar een antwoord op de vraag hoe kan ik stoppen met snoepen.

En daar is natuurlijk helemaal niets mis mee.

Als ik ergens mee zit of een probleem heb waar ik graag een antwoord op wil hebben dan doe ik precies hetzelfde. En veelal kom je dan op de juiste pagina terecht maar vaak kom je ook op een pagina terecht waar je van denkt…wat moet ik hier nou mee.

Om je die ellende te besparen heb ik besloten om zelf een artikel te schrijven waar ik je op een zo goed mogelijke manier antwoord op deze lastige vraag kan geven.

De vraag is op zich eigenlijk niet eens zo heel ingewikkeld maar toch is het iets waar een hoop mensen mee zitten.

Hoe dat komt en wat je er het beste tegen kunt doen ga ik je vandaag uitleggen.

Hoe stop ik met snaaien?

Zit er geen rem op je drang om te snoepen? Vervelend maar je bent hier zeker niet de enige in. Ongelimiteerd snoepen wordt ook wel snaaien genoemd.

Als je wilt stoppen met snaaien zal je het proces moeten doorbreken. Dat doe je het makkelijkste door gezond te eten met veel eiwitten en gezonde vetten en tegelijkertijd door serieus minder koolhydraten te eten.

Blijf je koolhydraten eten op de manier en in de hoeveelheid dat je dit nu doet dan zal je de vicieuze cirkel van jouw suikerverslaving nooit kunnen doorbreken.

Hoe je dit dan aanpakt lees je in de onderstaande 11 tips.

Hoe stop ik met snoepen? 11 eenvoudige tips voor snel resultaat

Zoals beloofd ga ik je 11 tips geven die je helpen om je suiker verslaving en je onweerstaanbare zin om te snoepen tegen te gaan.

Snoepen werkt nu eenmaal verslavend en als je er eenmaal aan begonnen bent is het heel erg moeilijk om er weer mee te stoppen.

Je kunt namelijk wel blijven snoepen maar je lichaam geeft je geen signaal dat je vol zit of dat je nu wel genoeg hebt gehad.

Door het gebrek aan voedingsstoffen en de overdaad aan E nummers, en holle calorieën blijf je maar doorgaan en kom je er niet vol van te zitten.

De hoogste tijd dus om je in deze oneerlijke strijd te ondersteunen en helpen!

Tip 1: Eet een goed ontbijt

Met een goed ontbijt voorzie je je lichaam al in de vroege ochtend van de juiste voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen zorgen voor een langer voldaan gevoel.

Helaas zal je er wel wat moeite voor moeten doen want een kommetje muesli of een boterham met zoetigheid valt niet onder een goed ontbijt.

gezond ontbijt

Zorg daarentegen voor een maaltijd met weinig koolhydraten en veel eiwitten en gezonde vetten.

Een goed voorbeeld zou zijn een verse groene smoothie.

Tip 2: Drink voldoende water

Naast een goed ontbijt is het ook van cruciaal belang dat je voldoende water drinkt. 1 a 2 glazen per dag is echt niet voldoende.

Drink minimaal 1,5 a 2 liter water per dag.

Water zorgt ervoor dat je sneller verzadigd bent, een voller gevoel hebt en dus minder in de verleiding komt om te gaan snoepen.

Verder zorgt drinken van voldoende water voor het sneller afvoeren van afvalstoffen wat resulteert in een snellere verbranding.

Tip 3: Zorg voor voldoende maaltijden op een dag

Wanneer ga je snoepen? Veelal zal dit op momenten zijn tussen de 3 grote maaltijden van de dag door. Je krijgt zin om te gaan snacken omdat je een leeg gevoel hebt.

Ik ga ervan uit dat je inderdaad 3 maaltijden per dag eet, dus ontbijt, lunch en diner.

Maar vooral in het begin in je strijd tegen het snoepen zal je merken dat de moeilijkste momenten de momenten zijn tussen de maaltijden door en na het diner en het naar bed gaan.

Als je trek krijgt ben je al te laat dus is het van cruciaal belang dat je voldoende gezonde eet momenten per dag hebt.

Zorg tussen de hoofd maaltijden door en tussen de laatste maaltijd en het naar bed gaan voor een gezonde snack.

Doe je dit niet dan wordt het weerstaan van een snoepje wel heel erg lastig als je graag iets zoets wilt eten.

Tip 4: Eet minder (snelle) koolhydraten

Dat snelle koolhydraten slecht voor je zijn wist je waarschijnlijk al maar wist je ook dat je door snelle koolhydraten te eten je niet vol komt te zitten en je snel weer zin hebt om iets lekkers te eten?

Lekker eten kan natuurlijk heel eenvoudig iets gezonds zijn maar 9 van de 10 keer heb je simpelweg zin in iets zoets of iets hartigs.

En het gevaar ligt dan op de loer dat je niet voor verstandig snoepen gaat zoals met heerlijk vers en zoet fruit maar dat je naar chocolade of snoept grijpt.

En als je eenmaal een snoepje hebt genomen moet je van goede huizen komen om het bij dat ene snoepje te laten.

Zorg dus simpelweg dat je niet in de verleiding komt door in plaats van snelle koolhydratn voldoende trage koolhydraten te eten.

Verse groente zit boordevol met de juiste koolhydraten en vezels en je wordt er echt niet dik van.

Tip 5: Eet meer eiwitten en goede vetten

Naast het minder eten van snelle koolhydraten kan ik je ook aanraden om je inname van eiwitten en gezonde vetten te verhogen.

Beide zijn goed voor een gezond lichaam en zitten boordevol met bouwstenen die je lichaam nodig heeft.

Maar belangrijker nog, door meer goede vetten en eiwitten te eten zit je langer vol en zal je minder trek in snoep krijgen.

Een win-win situartie dus.

Tip 6: Stop met frisdranken en vruchtensappen

Frisdranken en vruchtensappen ziten boordevol slechte en gerafineerde suikers, net als ze in snoep zitten.

Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, frisdrank en vruchtensap zorgt ervoor dat je minder verzadigd bent en geeft je na deze zoete impuls een aanzet om nog meer zoete en lege calorieen in te nemen en wat ligt er dan meer voor de hand als iets zoets zoals een snoepje of een dropje.

Tip 7: Ga op tijd slapen

Ben jij iemand die het overdag wel aardig onder controle heeft maar is vooral de avond een periode op de dag dat je je moeilijk in kunt houden?

Dan is het belangrijk om op tijd te gaan slapen.

ga op tijd slapen

Voldoende slaap is goed voor je spijsvertering en een lichte honger zorgt ervoor dat je lichaam de vet reserves aanspreekt voor de vitale functies in je lichaam.

Hoevaak komt het niet voor dat je met trek gaat slapen en de volgende ochtend zonder honger wakker wordt, mij overkomt dit regelmatig.

Een ander voordeel van vroeg gaan slapen is dat je in de late uurtjes niet in de verleiding komt om te snacken.

Tip 8: Eet voldoende vezelrijke voeding

Vezelrijke voeding is moeilijk te verteren door je lichaam, hierdoor moet je lichaam meer energie gebruiken om de vezels te verwerken.

Vezels zorgen voor een langer voldaan gevoel, doordat je langer vol zit heb je ook geen onbedwingbare drang om te gaan snoepen.

Tip 9: Zorg voor meer beweging (krachttraining)

Wil je heel graag van je suikerverslaving af dan is sporten echt aan te raden.

En dan met name kracht training.

HIIT (High Intensity Interval Training) is een prima manier om te sporten, fit te worden, voldoende beweging te krijgen.

En in tegenstelling tot hardlopen verbrand je na een zware krachttraining nog uren nadat je actief bent geweest nog steeds lichaamsvet.

Met dit krachttrainigs programma vliegen de kilo’s eraf.

Om snoepen te voorkomen na een zware training is het verstandig om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Een eiwit shake is bijvoorbeeld een prima middel om niet in de sope verleiding te komen en tegelijkertijd spierpin te minimaliseren.

Je spieren herstellen na een zware training namelijk het beste door voldoende eiwitten te eten in combinatie met voldoende slaap.

Tip 10: Vervang je zoete verslaving door zoet fruit

Heb je een onbedwingbare trek in iets zoets blijf dan van de snoepjes af maar kies daarvoor in de plaats voor lekker zoet fruit.

Aardbeien, bananen en mango’s zijn bijvoorbeeld heerlijk zoet van zichzelf, zitten vol met vitamines en mineralen en zorgen snel voor een verzadigd gevoel.

EN aj er zitten suikers in maar fructose is veel minder slecht voor je als kunstmatige zoetstoffen en gerafineerde suikers.

Tip 11:Vervang snoep, zoetigheid en gebak door een gezonder alternatief

Naast fruit zijn er nog veel meer gezonde alternatieven die perfecte vervangers voor snoepjes zijn.

Griekse youghurt is een echte favoriet van mij en in cominatie met vers fruit een geweldig alternatief voor winegums om maar even iets te noemen.

Tip 12: Beloon jezelf

Heb je, bijvoorbeeld, een week niet gesnoept? Beloon jezelf dan! Dat hoeft natuurlijk niet met een hele zak snoep te zijn maar een stukje pure chocolade van minimaal 70% cacao is een perfecte beloning.

Pure chocolade van minimaal 70% heeft heel weinig koolhydraten en toegevoegde suikers. Geen beloning is natuurlijk het beste maar met een beloning zo op zijn tijd houd je het veel langer vol.

En zeker in het begin van veel naar helemaal niet meer snoepen is een zware route en nergens staat dat je alles in korte termijn moet bereiken, gekker nog, een langere periode regelmatig kleine aanpassingen op je lifestyle toepassen is bewezen effectiever dan in een korte periode grote veranderingen toe te passen.

Nergens staat dat de reis naar een fitter en gezonder lichaam niet leuk mag zijn.

Gezonder leven met de Keto Revolutie van Mitchel van Duuren

Ik heb je nu een hoop tips gegeven over hoe je kan stoppen met snoepen en hoe je gezonder kunt gaan leven.

Deze tips zijn nog maar het topje van de ijsberg.

de keto revolutie van mitchel van duuren

Als je nog meer tips wilt en gezonde recepten om het roer definitief om te gooien op weg naar een slanker, sterker en gezonder lichaam dan kan ik je de Keto Revolutie van Mitchel van Duuren aanraden.

Mitchel is allang geen onbekende meer in Nederland als het gaat om het omgooien van je leven en er een gezonde lifestyle op nahouden.

Via deze link kom je op de kortings pagina van de keto revolutie terecht en kan je gratis zijn informatieve video bekijken.

Wacht niet langer en kijk de video over het keto dieet zolang hij nog online staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *