Gepubliceerd op

Thuis sporten tips en advies voor meer resultaat

thuis sporten tips en advies

thuis sporten tipsBen je op zoek naar thuis sporten tips nu dat alle sportscholen en fitness centra gesloten zijn? Dan ben je niet de enige!

Het is lastig om fit te blijven als je je gebruikelijke schema’s niet af kunt werken. Je conditie gaat achteruit en je humeur wordt er ook niet beter op.

Het alternatief is om thuis te sporten, hoe je dit het beste aan kunt pakken vertel ik je in dit artikel.

Waarom thuis sporten?

Je hebt al eerder een artikel op fitgidz.nl kunnen lezen over thuis sporten maar dat was geschreven in een tijd dat er nog geen vuiltje aan de lucht was en je de keuze had om thuis te sporten of om naar de sportschool te gaan.

Helaas heb je deze keuze nu niet meer omdat dor het Corona virus de sportscholen en fitness centra allemaal gesloten zijn.

En zoals het er nu naar uitziet gaat dat ook nog wel even duren, het zou me niets verbazen als Nederland net als de omringende landen ook voor een totale lockdown gaat.

Om je daarop voor te bereiden en (tijdelijk) zo goed mogelijk thuis te kunnen sporten heb ik de volgende tips voor je klaar staan.

Doe je voordeel met deze tips en pas ze zo snel mogelijk toe.

Thuis sporten tips voor beginners en gevorderden

thuis sporten met gewichten

Nu dat er met de dag meer en meer maatregelen en beperkingen vanuit de overheid worden opgelegd om het Corona virus een halt toe te roepen gaan steeds meer en meer mensen merken dat je niet meer zo eenvoudig kunt doen wat je normaliter zou doen in je vrije tijd.

Sporten is er daar één van, en alhoewel sporten een ondergeschikt belang is voor de meeste mensen is het voor de meeste sportschool bezoekers knap lastig dat ze nu niet meer kunnen trainen.

Om je zorgvuldig opgebouwde spiermassa en conditie niet helemaal als sneeuw voor de zon te zien verdampen is het verstandig om op zoek te gaan naar alternatieven.

Zo’n alternatief voor het krachthonk is thuis trainen.

Maar dan kom je al snel in contact met beperkingen in verband met de ruimte beschikbaar en de fitness apparaten die je thuis waarschijnlijk niet hebt staan.

Om er toch maar het beste van te kunnen maken heb ik de volgende thuis sporten tips voor je klaar staan zodat je zo goed mogelijk door deze zware periode heen komt.

Tip 1: Zorg voor een paar dumbbells.

Heb je je voorgenomen om je zorgvuldig opgebouwde spiermassa en conditie te onderhouden nu dat de sportscholen dicht zijn?

Dan is het verstandig om een paar dumbbels aan te schaffen. Een dumbell set kost niet veel en je kunt er diverse oefeningen mee doen.

dumbbells voor thuis

Door de verschillende gewichten kan je met verschillende weerstanden trainen en zoals je misschien wel weet zijn dumbbells de perfecte fitness attributen om je spiermassa en uithoudings vermogen op pijl te houden.

Tip 2: Volg een schema en houd je eraan.

Net als in de sportschool is het verstandig om ook thuis een goed schema te volgen. Een goed schema bestaat uit voldoende afwisselende oefeningen, het juiste aantal herhalingen en tussen de oefeningen door voldoende rust.

Of je nou een beginner bent of al veel ervaring hebt, er zijn verschillende fitness schema’s voor ieder niveau.

Let er wel op dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert en vooral de juiste houding aanneemt. Hierdoor voorkom je blessures.

Tip 3: Drink voldoende

Net als in de sportschool is het ook thuis belangrijk dat je voldoende drinkt. Zowel voor, tijdens en na de oefeningen is het van ruciaal belang dat je niet uitdroogt.

Door uitdroging werk je blessures in de hand en het is slecht voor je spiermassa daarnaast kan je je afvalstoffen niet goed afvoeren als je niet voldoende drinkt.

Let er dus op dat je voldoende water drinkt en vooral dus op tijd water drinkt.

Zodra je een droge mond krijgt ben je eigenlijk al te laat, voorkom dit dus door regelmstig voldoende te drinken.

Tip 4: Eet koolhydraatarm

We hebben het nu vooral gehad over conditie en spiermassa op peil houden maar er zijn natuurlijk ook voldoende mensen die sporten om af te vallen.

En zoals nu, in de eerste dagen van de lente is het een mooie tijd om hiermee door te gaan zodat je straks in de zomer het lichaam hebt waar je de hele winter van gedroomd hebt.

Als afvallen je doel is waarom je sport dan is het van cruciaal belang dat je ook je voeding hierop aanpast.

zoete aardappel salade recept

Het is vast geen geheim dat je voor het beste en snelste resultaat koolhydraatarm moet eten en als je dit doet in combinatie met krachttrainings oefeningen met behulp van bijvoorbeeld dumbbells dan bereik je zo snel mogelijk het resultaat wat je altijd al wilde.

Dit lijkt nu aardig op een pep talk maar is meer bedoeld voor de mensen die dit lezen en afwillen vallen. Houd er rekening mee dat afvallen voor 80% voeding is en vor 20% krachttraining.

Daar wil ik als laatste aan toe voegen dat je met een actieve lifestyle energie nodig hebt om te verbranden, hoe meer je sport en beweegt hoe meer koolhydraten je mag eten.

Maar door een calorie tekort op te bouwen (door te minderen met je koolhydraten inname) val je het makkelijkste af.

Tip 5: Eet voldoende eiwitten

Om nog maar even op de voedoing door te gaan wil ik je er graag nog even aan herinneren dat innemen van voldoende eiwitten belangrijk is voor je spieren.

Door te trainen ontstaan er miniscuul kleine scheurtjes in je spieren, dit resulteert in wat je herkent als spierpijn.

Eiiwitten zijn de bouwstoffen en reparatiemiddel van je spiermassa. Door voldoende eiwitten te eten herstel je sneller.

Verder heb je door voldoende eiwitten te eten langer een verzadigd gevoel waardoor je minder snle zin hebt in een snack tussendoor.

Hoeveel eiwitten je het beste in kunt nemen lees je hier.

Vind je het lastig om voldoende eiwitten in te nemen dan kunnen hoogwaardige whey eiwitshakes je daar goed bij helpen.

Let er daarbij wel op dat je niet meer calorieën binnen krijgt als dat je met je training verbrand hebt anders val je nooit af en wordt die sixpack noit zichtbaar.

Tip 6: Slaap voldoende.

beter slapen

Last but not least, zorg voor voldoende slaap.

Met een fit en uitgeslapen lichaam heb je minder last van vermoeidheid.

Door voldoende energie te hebben heb je ook meer zin in een actieve levens stijl waardoor het uitvoeren van je thuis sport oefeningen geen zware opgave is maar een moment op de dag war je naar uit kijkt.

Wil je meer thuis sporten tips hebben?

droog trainen protocol vrouwen

Ik heb je nu een aantal tips gegeven om thuis te kunnen sporten.

Wil je meer tips hebben en fit en gezond de sportschool loze periode doorkomen? Dan kan ik je het Droog Trainen Protocol Vrouwen aanraden.

Met dit ebook en de gratis bonussen kun je vandaag al beginnen omdat het een digitaal product is.

Klik hier en ga DIRECT naar de geheime kortingspagina van het Droog Trainen Protocol Vrouwen >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *