Gepubliceerd op

Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet

afvallen door groente te eten

Wil je weten wat je het beste kunt eten als je buikvet wilt verbranden? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen.

Ik ga je vandaag precies uitleggen welke voedingsmiddelen buikvet verbranden zodat je precies weet wat je het beste kunt eten als je snel resultaat wilt zien.

Pas de voedingsmiddelen uit onderstaand overzicht vandaag nog toe in je dieet en je zult zien dat afvallen een stuk eenvoudiger wordt.

Zoals je misschien wel weet is afvallen voor 80% een kwestie van de juiste voeding eten en voor 20% een kwestie van bewegen.

Je kunt dus fitness oefeningen doen zoveel je wilt, als je dat niet in combinatie met de juiste voeding doet heeft het weinig zin en zul je nooit buikvet verbranden.

Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet

Nu we dat besproken hebben en je weet wat het belang is van de juiste voeding als je buikvet wilt verbranden gaan we door naar een overzicht met de juiste voedingsmiddelen.

De voedingsmiddelen die het beste resultaat opleveren zijn degene die weinig koolhydraten bevatten.

Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet

Deze gezonde voedingsmiddelen hebben veelal een hoog eiwitten en gezonde vetten gehalte in tegenstelling tot de ongezonde voeding waar die verhouding niet aanwezig is en je dus veel te veel koolhydraten binnen krijgt.

Pindakaas

Laten we maar gelijk beginnen met één van mijn favorieten uit deze lijst. Ik ben dol op pindaskaas en dat dit product ook nog eens de vetverbranding stimuleert is dan natuurlijk weer mooi meegenomen.

Ik zou je uit willen dagen om een lekker product te vinden dat net als pindakaas rond de 20 a 25 gram eiwitten per 100 gram bevat.

Pindakaas kan je zo eten, op een boterham of, mijn favoriet, toevoegen aan een lekkere smoothie.

Avocado

Avocados hebben een hoog onverzadigd vet gehalte, hierdoor leveren ze veel energie en kan je er heel weinig van eten en toch voor een langere periode verzadigd te zijn.

Ook avocado kan je goed in een smoothie recept doen maar nog veel lekkerder is om een avocado uit te lepelen en de stukjes in een verse salade te doen.

Eet er alleen niet teveel van in 1 keer want door het hoge vet gehalte bevatten ze ook veel calorieën.

Nou zijn calorieën uit fruit en groente veel gezonder en voedzamer dan de calorieën uit snoep en koekjes houd daar rekening mee als je calorieën telt om af te vallen.

Overigens wil ik je dat afraden, focus je op de koolhydraten inname en niet op het aantal calorieën.

Kikkererwten

Nog zo’n voedingsmiddel wat je met een gerust hart kan eten zijn kikkererwten. Ze bezitten veel eiwitten wat voor een verzadigd gevoel zorgt.

Verder bevatten ze trage koolhydraten die ervoor zorgen dat je minder snel een piek in je bloedsuiker spiegel krijgt waardoor je direct na je maaltijd niet weer een hongerig gevoel of trekt in iets zoets krijgt.

Deze bron van eiwitten wordt vaak gebruikt om humus van te maken maar ik doe ze vaak door een salade voor de heerlijke smaak en om er een extra bron van eiwitten aan toe te voegen.

Vette vis

eet meer vette vis zoals zalm

Wil je snel buikvet verbranden dan is het ook verstandig om regelmatig vette vis te eten. Denk hierbij aan haring, zalm en makreel.

Deze vissen hebben een hoog gezonde vetten gehalte wat ze bij uitstek geschikt maakt om langer een verzadigd gevoel te houden.

Verder bezit het vlees van deze vissen een hoog eiwitten gehalte wat het afvallen bevorderd.

Rundvlees

Eet je liever vlees dan vis dan is het aan te raden om onbewerkt vlees te eten. In bewerkte voeding zitten veel teveel toevoegingen die niet in je lichaam en voedings patroon horen.

Deze ongezonde toevoegingen zorgen voor een verstoring van je metabolisme (de vetverbranding van je lichaam).

Rundvlees van dieren die gras gevoed zijn is de beste versie van rundvlees die je kunt eten. Rundvlees zit bomvol gezonde eiwitten en is heel erg laag in koolhydraten.

Dit is een perfecte combinatie als je buikvet wilt verbranden in plaats van het op te slaan.

Eieren

Het zal je niet verbazen dat eieren ook een bron van eiwitten zijn. Het is voor mensen die een paleo of keto dieet volgen één van de favoriete voedingsmiddelen om in een gezond ontbijt te hebben.

Door het hoge eiwit gehalte zijn ze spiermassa onderhoudend. Spieren verbranden ook vet dus als je iets niet wilt dan is het spiermassa verbranden als je af wilt vallen.

Je wilt dan vooral vet verbranden en geen spieren.

Bananen

Bananen zitten vol met potassium. Hierdoor krijg je minder last van een opgeblazen gevoel. Ze zijn licht verteerbaar en bevatten veel vezels waardoor je extra lang een verzadigd gevoel hebt.

Bananen kan je tussen 2 maaltijden door eten om een snackdip te voorkomen. Doordat ze zo’n zoete smaak hebben zijn ze het perfecte fruit om als basis in een smoothie te hebben.

Yoghurt

Yoghurt is een prima koolhydraatarm voedingsmiddel, vooral de vette versie van griekse yoghurt is mijn favoriet.

Je krijgt er een verzadigd gevoel van en omdat er veel eiwitten en weinig koolhydraten in zitten is het een perfecte toevoeging aan een koolhydraatarm dieet.

2 a 3 keer volle griekse yoghurt eten per week kan echt geen kwaad. Vind je de smaak van deze yoghurt niet zo lekker? Doe er eens fruit doorheen zoals aardbeien of banaan.

Rode pepers

afvallen met rode pepers

Ben je een fan van pittig eten?

Dan mogen rode pepers niet aan je lijst van favoriete voedingsmiddelen om vet mee te verbranden ontbreken.

Ze zijn onbewerkt en dus gezond en daar komt bij dat rode pepers net als citrusvruchten er om bekend staan dat ze je lichaams eigen vetverbranding stimuleren.

Citrusvruchten

Als laatste wil ik je meegeven dat het slim is om regelmatig citrus vruchten te eten. Ze zitten bomvol vezels en hebben een uitermate hoge concentratie van vitamine C.

Hierdoor helpen ze je in de winter niet alleen meer weerstand tegen de griep opbouwen maar net zo belangrijk, ze zijn bekende vet verbranders.

Of het nou manderijnen, sinaasappelen, limoenen of citroenen zijn, ze zitten allemaal boordevol vitamine C.

Deze anti oxidant staat bekend om zijn vet verbrandende eigenschappen en helpt je lichaam gezond te houden omdat ze vrije radicalen tegen gaan.

Buikvet verbranden met de afslank receptenbijbel van Oscar Helm

afslank receptenbijbel reviewIk heb je nu een antwoord gegeven op de vraag welke voedingsmiddelen verbranden buikvet door je een aantal voedingsmiddelen en tips te geven die je zeker gaan helpen om sneller af te vallen.

Wil je nog meer tips in combinatie met meer dan 100 koolhydraatarme recepten? Dan kan ik je de populaire afslank receptenbijbel van Oscar Helm aanbevelen.

Oscar zijn boek staat boordevol met handige tips in combinatie met heerlijke recepten.

 

Klik op deze kortingslink voor een leuke extra korting op de afslank receptenbijbel >>

Categorieën:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *