Gepubliceerd op

Word je dik van groente?

gezonde groente

Word je dik van groente is een vraag die regelmatig langskomt. Als jij ook met deze vraag zit dan is het artikel van vandaag echt iets voor jou.

Ik ga je vertellen of je wel of niet dik kan worden van veel groente eten maar ook wat je zou moeten eten als je af wilt vallen.

En ja, groente is daar een belangrijk onderdeel van maar gezonde is veel meer dan alleen maar groente eten.

Word je dik van groente?

word je dik van groente

Ben je van plan om af te vallen en wil je daar veel groente voor gaan eten?

Dan is daar niets mis mee maar zoals met zoveel dingen in het leven is het belangrijk dat je je niet blinid staart op één enkel aspect maar het breder trekt.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen…

Nee, van groente word je niet dik (het zijn vaak de sausjes over de groente heen waar je dik van word).

Gekker nog van veel groente eten word je slank, fit en energiek. Door genoeg verschillende groentes te eten krijg je alle vitamines en mineralen binnen die zorgen voor een gezond lichaam.

Eet dagelijks minimaal 200 gram groente voor het beste resultaat.

Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nu alleen nog maar groente gaat eten, want dan mis je een hele hoop belangrijke voedingsstoffen die je lichaam wel nodig hebt maar die je niet binnen krijgt als je alleen maar groente eet.

Een plant based diet is bijvoorbeeld een dieet wat gebaseerd is op een plantaardige manier van eten en alhoewel hier niets mis mee is, is het wel belangrijk dat je zorgt dat je alle benodigde voedingsmiddelen en bouwstoffen voor je lichaam binnen krijgt.

Ik heb zelf bijvoorbeeld eens een paar weken een plant based diet geprobeerd maar ik kwam er al snel achter dat ik me niet heel veel fitter ging voelen, gekker nog ik voelde me slapper en futloos.

Ik ben toen weer meer vlees gaan eten en voel me daar lekker bij.

Wat ik bijvoorbeeld verkeerd deed met het plantaardige voedingspatroon was dat ik niet zorgde voor voldoende aanvulling van eiwitten in mijn voedingsschema.

Eiwitten zijn namelijk van cruciaal belang voor het goed functioneren van je lichaam.

Als je een plantaardig voedings schema wilt volgen, en daar is niets mis mee als je maar voor voldoende gevarieerde maaltijden zorgt en de bouwstenen die niet in groente zitten aanvult zoals bijvoorbeeld eiwitten.

Eiwitten zitten bijvoorbeeld in grote getallen in vis en vlees. Eiwitten zijn belangrijk omdat ze je spiermassa opbouwen en ondersteunen.

Verder zijn voldoende gezonde vetten ook belangrijk.

Groente past perfect in een koolhydraatarm dieet

Groente zit overigens vol met trage koolhydraten dus als je snel en verantwoord af wilt vallen dan is het verstandig om veel groente te eten.

Door de trage koolhydraten en vezels in groente en dan met name groene bladgroente zoals spinazie en boerenkool zit je veel langer vol en zal je minder drang voelen om te gaan snoepen en snacken.

Door minder te snoepen en snacken krijg je minder snelle koolhydraten binnen wat weer zorgt voor minder spikes in je bloedsuiker.

Veel groentes eten is dus heel verstandig als je af wilt vallen en veel wilt blijven eten. Veel eten is per definitie niet slecht voor je als je maar zorgt dat je de juiste voeding binnen krjgt.

De juiste voeding bestaat uit een verstandige verhouding tussen gezonde vetten, eiwitten en trage koolhydraten.

Groente, fruit, vis, vlees en noten en zaden zijn een perfecte basis als je af wilt vallen maar ook als je gewoon gezonder wilt leven en minder ongezond wilt eten dan zijn de genoemde voedings middelen een perfecte manier om van alle benodigde bouwstoffen voldoende binnen te krijgen.

Hoe kan ik meer groente eten?

Krijg je te weinig groente binnen en vind je het moeilijk om aan de 200 gram groente per dag te komen dan is het drinken van groene smoothies misschien wel wat voor jou.

Door het drinken van groene smoothies krijg je in een glas (of 2 glazen) al voldoende groentes binnen voor de hele dag.

Let er wel op met welke groente je begint want het drinken van groene smoothies heeft soms wat gewenning nodig.

Verse bladspinazie is een heerlijke groente om aan groente smoothies te wennen. Veel minder hard en bitter als bijvoorbeeld boerenkool.

Meer groente binnen krijgen met de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm

afslank receptenbijbel

Je weet nu dat je niet dik word van het eten van groente. Ook heb je gezien dat je wel dik kunt worden van de sausjes die je vaak over de groente heen doet.

Wil je gezonde recepten ideeën opdoen waar veel groente inzitten?

Dan kan ik je afslank receptenbijbel van Oscar Helm aanraden.

Oscar is geen onbekende als het op gezond eten en afvallen aankomt.

100 den Nederlanders (en Belgen) zijn al met zijn afslank receptenbijbel aan de slag gegaan, ben jij de volgende?

Klik hier en neem eens een kijkje op de website van de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *